Partneri projekta

Pokrovitelj: prof. dr Johanna Wanka

Savezna ministarka za  obrazovanje i istraživanje

„Zagađivanje mora je problem koji ne poznaje državne granice. Stoga Savezno ministarstvo podržava nemačke istraživačke organizacije koje se intenzivno bave ovom temom. Naš cilj jeste da istražimo moguće opasnosti za mora i čovečanstvo kako bismo mogli delotvorno da se suočimo sa njima. Planiranim pozorišnim komadom širokoj publici će se približiti zagađivanje svetskih mora, a  na umetnički i pedagoški način pojačaće se senzibilitet za ovu visoko-brizantnu temu.“

 

schirmherrin_wanka

© Presse- und Informationsamt Bundesregierung

Inicijator

kurtheater bitterfeld e.v. dessau-roßlau

Udruženje kurtheater bitterfeld e.v. dessau-roßlau osnovano je 1993.g. kao skup  glumaca, režisera, muzičara, kompozitora, plesača, koreografa i umetnika ostalih primenjenih umetnosti.  Svojim projektima ovo slobodno pozorište suočava se sa istorijom i današnjom situacijom modernog industrijskog društva u regionu i rastućom globalizacijom širom sveta. Za svoj rad ovo udruženje je  dobilo javno priznanje od strane Saveza za demokratiju i toleranciju 2003.g.

 

kurtheater logo mit schrift_freigestellt

 

 

Kooperacioni partneri

EUCC- Unija obala Nemačke

Kao nemački predstavnik međunarodno aktivne Coastal and Marine Union- EUCC- Unija obala Nemačke (EUCC-D) je deo najveće nevladine organizacije unutar evropskog obalnog područja.  Ovo udruženje koje je osnovano 2002.g. ima za cilj, da unapređuje trajni razvoj obale i mora. Povrh toga angažuje se u pružanju na raspolaganje informacija, konsultacija, prosvećivanja i obrazovanja. Od osnivanja, ovo udruženje je učestvovalo u više od 25 nacionalnih i međunarodnih projekata.

 

 

eucc-d_freigestellt

Povezani partneri iz Nemačke

Savezna služba za zaštitu životne sredine

Savezna služba za zaštitu životne sredine podržava Parlament riba ličnim učešćem vice-predsednika gospodina dr Tomas Holcman-a, a daje i pomoć u stručnoj ekspertizi.

 logo

Fondacija Bauhaus Dessau

U pripremi za Parlament riba ova fondacija je izvela peformans „Na putu ka Parlamentu riba“ na proslavi 18. Festivala Bauhaus (2015.g.).

 bauhausdessau

Povezani partneri sa Balkana

Kotorski festival pozorišta za djecu

Zvanična prva predstava Parlamenta riba održaće se početkom jula u okviru ovogodišnjeg Kotorski festivala pozorišta za djecu u Crnoj Gori.

 Kotor Festival für Kinder

Centar za kulturu Smederevo

Für unsere zweite Aufführung auf dem Balkan gastieren wir in Serbien, genauer gesagt im Smederevo Centre for Culture

 
Smederevo Centre for Culture

Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“

Den begleitenden Umwelt-Theater-Workshop zur Aufführung in Smederevo führen wir an der Dr. Jovan Cvijić Grundschule durch.

 
Grundschule Dr. Jovan Svijic

Grad Smederevo

Die Stadtverwaltung der Stadt Smederevo unterstützt in vielfältiger Weise unser Projekt in Serbien zu realisieren.

 

Pozorište „PATOS“ Smederevo

Das „Alternative Smederevo Jugendtheater in Bewegung“ „PATOS“ ist unser künstlerischer Partner in Serbien.

 

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo i Groblja“ Smederevo

 

Promoteri

Nemačka savezna fondacija za zaštitu životne sredine

Nemačka Savezna fondacija za zaštitu životne sredine (DBU) je glavni promoter Parlamenta riba.

 Druck

Lutrija pokrajine Saksonija-Anhalt

Fondacija loto toto pokrajine Saksonija-Anhalt podržava ovaj projekat finansiranjem prve radionice za  zaštitu životne sredine u Osnovnoj školi Frobel u Coswig-u.

 lotto

Grad Dessau-Roßlau

Grad Dessau-Roßlau podstiče projekat finansiranjem radionice za zaštitu životne sredine u Osnovnoj školi Frobel u Coswig-u.

 Dessau