Parlament Riba

Pismo srpske Ambasade povodom pozorisne predstave 25.11.2016 u Smederevu

Berlin, 25. novembra 2016.

Poštovane dame i gospodo,

dragi ljubitelji prirode,

 

Veliko nam je zadovoljstvo što je međunarodni ekološki projekat „Parlament riba“ stigao i u Srbiju, i to u Smederevo.

Očuvanje životne sredine postaje jedno od centralnih pitanja na globalnoj političkoj agendi, što svakako ne umanjuje neophodnost rada i razvijanja svesti na lokalnom nivou. Upravo to je zadatak i vrednost projekta „Parlament riba“.

Republika Srbija je posvećena unapređenju zaštite životne sredine i na tom polju preduzima brojne korake. Jedno od centralnih pitanja pregovora o pristupanju Evropskoj uniji tiče se oblasti ekologije. Pored toga, Srbija aktivno učestvuje u Strategiji EU za Podunavlje, gde značajnu ulogu zauzima i zaštita životne sredine na tom prostoru.

Srbija i Nemačka i u oblasti ekologije sarađuju veoma intenzivno, a Nemačka svojim iskustvima pomaže Srbiji da unapredi svoju životnu sredinu, i to u oblastima reciklaže, unapređenja kvaliteta vazduha, ali i poboljšanju čistoće i očuvanju reka. I Ambasada Republike Srbije u Berlinu je u kontaktu sa organizacijama koje se bave ovim temama u Nemačkoj i nastaviće to da čini i ubuduće.

Nadamo se da ćete i Vi tokom „Parlamenta riba“ naučiti mnogo toga novog, kako bi svi zajedno radili na očuvanju životne sredine.

 

Želimo Vam puno uspeha,

Ambasada Republike Srbije u Berlinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.