Smederevo

Iza našeg projekta ne stoji nikakva administrativna vlast, niti bilo kakva javna ustanova.

Mi smo jedna slobodna pozorišna grupa. Pozorišno udruženje Bitterfeld e.V. Dessau/Rosslau, koja se udružila sa Obalskom unijom EUCC-D Rostock/Warnemünde, kako bi zajedno oformili i razvili jedan međunarodni  pozorišni projekat sa temom čovekova sredina.

Pokrovitelj projekta je g-dja prof dr Johanna Wanka.

Projekat podržava Nemačka savezna fondacija za čovekovi sredinu.

Preko 50 procenata sume koja je određena kao finansijska podrška projekta pribavljeno je i pruža se u formi  negotovinskih usluga / putem pružanja počasnih usluga / bez plaćanja novcem.

Raduje nas veoma da se Gradska uprava Smederevo, škola Jovan Cvijić, Kulturni centar Smederevo, javno komunalno preduzeće, kao i pozorišna grupa Patos sa nama zajedno angažuju na ovom projektu.

Postojeća finansijska podrška je veoma mala u poređenju sa projektom. EUCC-D je uložio mnogo truda da  sastavi koncept za Radionicu, a pozorišno udruženje je sa profesionalnim  umetnicima  mesecima i kroz brojne probe  razvijalo pozorišni komad. Oprema za binu/video/kostimi itd.  morali su biti plaćeni, a pored toga i male gaže, javni rad, programi, plakati, web-stranica (autorska prava), muzika i mnogo toga još, a takođe i troškovi za putovanja itd.

Veoma smo zahvalni  da nam partneri iz Smedereva pružaju svoju podršku, da možemo ceo ovaj poduhvat da realizujemo u Srbiji, nakon što je on za decu bio prikazan sa uspehom u Dessau, a zatim i u Kotoru. Svi naši partneri biće spomenuti kako u nemačkoj javnosti tako i na našoj web-stranici.

Ne radi se samo o našem zadovoljstvu, već o tome da mi želimo da učinimo nešto protiv zagađenja čovekove sredine.  Radi se velikim delom o čistom idealizmu.

Regula Steiner-Tomic
Umetničko rukovodstvo
Parlament der Fische – Parlament Riba – The Parliament Of The Fish

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.